BULMACAYI BULAN ÖDÜLÜNÜ KAPTI

Bulmaca bir bütünlük oluşturduğu için insanlar üzerinde de tatmin edici bir etki yaratıyor. Beyine dopamin salgılayarak kişide zevk ve mutluluk duygusu yaratan nörotransmitter üretir.

Alzheimer riskinizi azaltır.

Bulmaca çözmenin alzheimer hastalığı gibi yaşla ilişkili nörolojik bozuklukları önlemeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Stresi azaltır.

Araştırmalara göre, bulmaca çözmek veya satranç gibi beyni çalıştıracak etkinliklerin televizyon izlemek, alışveriş yapmak gibi rahatlatıcı etkileri olduğu bulunmuştur.

Sözlü becerileri geliştirir.

Mart  ayı KTS kapsamında değerler eğitimi, bilim, sanat,spor, sosyal ve kültürel etkinlikler alanında okulumuzda ödüllü bulmaca etkinliği uygulamaya geçirilmiştir. Mart  ayı için Çok yönlü düşünme ile alakalı hazırlanan bulmacamızı okul ve sınıf panolarına, öğrencilerin kolay ulaşabilecekleri alanlara koyuldu. Verilen sürede tam doğru çözen öğrencilerin ödüllendirileceği de öğrencilere duyuruldu. Çözen öğrenci küçük bir hediye ile ödüllendirildi. İlki yapılan etkinlik her hafta bir ders ile ilgili bulmaca ile devam ettirecektir.

22-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-2023

Yayın: 22.03.2023 - Güncelleme: 16.08.2023 10:28 - Görüntülenme: 86