ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ DEMEK ETKİLİ ÖĞRENME DEMEK

Sınıf yönetiminde başarılı olmak için izlenmesi gereken adımlar ve göz önünde bulundurulması gereken ilkeler konusunda öğretmen arkadaşlarımızla  bir araya geldik.

Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu- olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler konulu toplantı öğretmenler odasında yapıldı. Etkili sınıf yönetiminin önemi ve öğrenci üzerindeki olumlu faydaları üzerinde duruldu. Öğretmenin sınıf içinde yaptığı davranışın öğrenci üzerinde olumlu veya olumsuz yönde öğrenci üzerinde etkili olduğu ve bu bağlamda öğretmenin yeni stratejiler geliştirmesi konusunda ihtiyac ve gereklilik olduğu vurgulandı.

- Etkili sınıf yönetiminin en önemli yanı öğretmenin rolünu iyi bilmesi gerektiği sınıf içindeki düzeni sağlaması öğrencilerin zeka seviyesi farklı olduğundan sınıf içinde yapılan her davranışın ve şakanın saygısızlık olarak nitelendirilmemesi ve saygıyla karşılanması  gerektiği vurgulanmıştır.

- öğretmen sınıf içi otoriteyi sağlar bütün öğrencilere eşit şekilde söz hakkı vermeli öğrencinin kendini ifade etmeye  olanak sağlayıp davranışlara orantılı bir şekilde esneklik sağlamalıdır.

- öğretmen dersin konusu ve içeriğine göre gerekirse masa ve sıra düzenini değiştirip öğrenciyle göz teması kurmalıdır.

Öğretmenliğin en zor yanı sınıfı amacına uygun yönetmektir. Öğrenmenin gerçekleştiği, öğretmenin ve öğrencilerin keyif aldıkları sınıflar iyi yönetiliyor demektir.

07-01-202207-01-202207-01-202206-01-202206-01-202206-01-202206-01-202206-01-2022

Yayın: 06.01.2022 - Güncelleme: 23.02.2024 13:12 - Görüntülenme: 102