T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

ETKİLİ SINIF YÖNETİMİNDE YENİ STRATEJİLER

   Okulumuzda idareci ve tüm öğretmenlere yönelik etkili sınıf yönetimini oluşturan olumlu –olumsuz öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler  konulu seminer verilmiştir. Ve süreç tartışılmıştır.

Okulumuzda idare ve tüm öğretmenler ile birlikte ''Etkili Sınıf Yönetimini Oluşturan Süreçler ve Olumlu Olumsuz Etkileyen Öğretmen Davranışlarına Yönelik Yeni Stratejiler'' konusu ktsde görevli ve okul rehber öğretmeni tarafından bizlere anlatıldı. 
Nitelikli insan gücü yetiştirmek zorunda olan eğitim sistemimizin başarısı nitelikli öğretmenlere bağlıdır. Nitelikli insan gücünün yetiştirildiği yer sistemin en işlevsel parçası olan okul ve sınıftır. Bu nedenle etkili bir okul ve sınıf yönetiminin var olması gerekliliği kaçınılmaz olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sınıf yönetiminin en önemli öğesi olan öğretmenin etkili sınıf yonetimini oluşturulabilmesi için gereken temel kurallar şu şekilde siralanmistir
1.Derse zamanında girme
2.Derse girmeden önce hazirlik yapma
3.Ogrencilerin derse aktif katılımını sağlamak adına etkili bir giriş ile derse baslamak
4.Tum sınıfın derse aktif katılımını sağlayacak şekilde ders başından sonuna kadar öğrencileri dersin içinde bulundurmak
5.Ses tonu,jest,mimiklerle etkili bir davranış bicimi kullanmak
6.Gelisebilecek herhangi bir durum veya olmak karşında öngörülebilirlik
7.Ogrenciler arasında kıyaslama yapmamak
8.Ogretmenin söz ve davranışlarının çelismemesi, tutarlılık göstermesi
9.Sinifin fiziki koşullarıni iyileştirmek ve ders içinde öğretim materyallerini etkili bir şekilde kullanmak

Sınıf yönetiminin hazırlayıcısı ve yönlendiricisi olarak öğretmen davranışları öğrenme hedeflerine ulaşmada önemli bir etkendir. Bu nedenle öğrenci ihtiyaçları çerçevesinde öğretmen gerektiğinde bir lider, gerektiğinde bir arkadaş olabilmelidir.

Uygun bir ortam oluşturulduğunda, doğru program ve doğru yöntemlerle her insanın öğrenme isteğinin artacağı ve "bütün öğrencilerin öğrenebileceği" söylenebilir.

 

 

13-03-202313-03-202313-03-202313-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2023 - Güncelleme: 18.08.2023 09:42 - Görüntülenme: 60
  Beğen | 0  kişi beğendi