GENÇ HATİPLER İŞ BAŞINDA

Okulumuz öğrencileri ilçe müftülüğümüz ile koordine şekilde öncelikle müftülüğümüzün seçtiği camilerde imamlık ve müezzinlik faaliyetlerini icra etmişlerdir. Her Cuma Nusaybin ‘de bulunan müftülük camilerinden bir kısmına Cuma namazı ve hutbesi için seçilen öğrenciler gönderilmektedir. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz imamlık, müezzinlik ve hatiplik alanında mesleki uygulamaları şahsen tatbik etme imkânı bulmaktadır.

Bunun yanında öğrencilerimiz mukabele okumak için çeşitli Kuran kursu, cami ve mescitlere gitmektedir. Böylelikle öğrencilerimiz mukabele okuma ve Kuran-ı Kerim okuma mesleki yeterliliklerini de geliştirebilmektedir. Aynı zamanda okul içi ve okul dışı düzenlenen Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmaları tertip edilerek öğrencilerin doğru ve güzel Kuran-ı Kerim okuma yeterliliklerini geliştirmeleri için öğrencilerimiz teşvik edilmektedir. Aynı şekilde bir müezzinlik yeterliliği olan ezan ve kamet yeterliliklerini geliştirmek ve bu konuda çalışmaya teşvik etmek için de faaliyetler düzenlenmektedir. Haftalık Cuma namazı ve hutbesi için imamın yanında camilere müezzin öğrenci de gönderilmesi bu faaliyetlerden biridir. Bir başka faaliyet ilçe mescitlerinde ezan ve kamet okuma eylemleridir. Ve son olarak okulumuzda bu alanda dersler ve yarışmalar vasıtasıyla mesleki yeterlilikler artırılmaya çalışılmaktadır.

06-04-202306-04-202306-04-202306-04-2023

Yayın: 06.04.2023 - Güncelleme: 16.08.2023 09:35 - Görüntülenme: 60