T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kitap Dostları

Okullardan başlayan bir okuma hamlesi ile okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenmektedir. Dünyadaki gelişmeleri takip ettiğimizde gelişmiş ülkelerin insanlarının yıllık okuma oranlarının bizim ülkemize göre çok yüksek olduğu görülmektedir. Okuma kültürü eksik olan bireylerin kendilerini ifade etmelerinde zorlandıkları görülmektedir. Bu eksikliği gidermek, çağdaş anlamda iletişim ve kültürel gelişim ihtiyacını karşılayabilmek için kitap okuma oranının artırılması gerekmektedir. Kitap okuma oranındaki artış hayata hazırlanma becerilerinde artışı getirecektir.

Okulumuzda uygulanacak olan Okuyan 7 ler Projesi ile öncelikle öğrencilerimize kitap okumayı sevdirme etkinlikleri ile okuma konusunda farkındalık oluşturulacaktır. PROJENİN AMACI Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran nesil yetiştirmektir.

Bireylerin okuma kültürü kavramının tanımında belirtilen becerilere ulaşmalarında okul yaşantılarının büyük payı vardır. Bu nedenle okullarımızda okuma etkinlikleri düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modeli oluşturulması hedeflenmektedir.

Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak OKUYAN 7'LER PROJESİ kapsamında 7'şerli grup oluşturularak Projenin amaçladığı kitap okuma farkındalığı ve sevdirme etkinlikleri başarı ile tamamlanmıştır.

13-03-202313-03-202313-03-202313-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2023 - Güncelleme: 17.08.2023 11:04 - Görüntülenme: 55
  Beğen | 0  kişi beğendi