T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

KORİDORLARIMIZA BAHAR GELDİ

Toprakla ve bitkilerle ilgilenmek, bitkilerin büyüdüklerini deneyimleyerek gözlemlemek, meraklarını kabartacak ve sordukları soruları arttıracaktır. Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde bir çok çocuk bu deneyimden mahrum kalmaktadır. Sadece sanal ortamlardaki çiftlikleri ile ilgilenmeleri ve bu gerçekliği gerçek hayatta farketmemeleri ise bu durumu daha da vahim hale getirmektedir.

Bitki yetiştirmek, sabır isteyen bir iştir. Meyve ya da çiçek vermesi için kayda değer bir zamanın geçmesi gerekir. Yetiştirdiğiniz bir bitkinin çiçeğini koklayabilmek, ya da meyvesini yiyebilmek, bazı şeylerin sabretmeye değdiğini anlamasına yardımcı olacaktır.

 Okullarda bitkilere sahip olmanın bir  yararı  öğrenci ile sınıf arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor olmasıdır. Bunun nedeni, sosyal etkileşimi teşvik edebilmelerinin yanı sıra ekip çalışmasını ve işbirliğini teşvik etmeleridir. 

Sınıftaki bitkilerle ilgilenme işi grup çalışmasına çevrilebilir. Örneğin, belirli bir takım ya da kişi, belirli bir bitkiden sorumlu tutulabilir. Bu yalnızca takım çalışmasını teşvik etmekle ve öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda öğrencilere sorumluluk duygusu aşılar ve kendilerini yetkin hissetmelerine yol açar.

 

 

27-04-202327-04-202327-04-202327-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.04.2023 - Güncelleme: 23.02.2024 11:32 - Görüntülenme: 74
  Beğen | 0  kişi beğendi