T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

NİSANDA REHAVETE YER YOK

 

HEDEF 2024 Projesi kapsamında nisan  ayında okulumuzda çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapılmıştır. Öncelikle ara dönemde öğrencilerin evde bireysel bir ders çalışma kampı uygulaması noktasında çalışma yapılmıştır.

 Bu çalışma kapsamında okul rehberlik öğretmenimiz Ahmet GENÇ 12.Sınıf öğrencilerimiz ile birebir görüşmeler yaparak , öğrencilerimizin ara tatil döneminde evde bireysel ders kampı yapmaları için gereken planlama ve programlamayı öğrencilerin durumuna göre yapmıştır. Ara dönemde de görevlendirilen öğretmenlerin desteğiyle öğrencilerimiz bu planlamayı gerçekleştirmiştir.

Nisan  ayı çalışmaları kapsamında okulumuzda yürütülen üniversite hazırlık çalışmaları – kamp programları, okul içi deneme ve test çözümleri, öğrenci koçluk sistemi, mesleki rehberlik çalışmaları – hakkında velilerimiz bilgilendirilerek öğrencilerin üniversite hazırlık çalışmalarına velilerde dahil edilerek çalışmaların daha verimli hale gelmesi amaçlandı.

Nisan  ayı çalışmaları kapsamında okulumuzda gelişim seminerleri bağlamında, okul rehberlik servisinin koordinesinde öğrencilerle farklı meslekten kişilerin öğrencilerle buluşturulması kapsamında öğrencilerimiz Gazi Üniversitesi öğretm görevlisi Mehmet akif ocak ile buluşturuldu. Öğrencilerimize hem meslek hakkında bilgi verip meslek tanıtılırken hem de metaverse  hakkında Mehmet akif ocak tarafından bilgi verildi.

Nisan  ayı çalışmaları kapsamında 12. Sınıfların muhakeme gücünü artırmak amacıyla imam hatip meslek derslerinde çoktan seçmeli testler öğrencilere sunularak “Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati” uygulaması yapıldı. Amaçlandığı gibi öğrencinin muhakeme gücünü artırıcı çalışmalar yapılarak, üniversite hazırlık çalışmaları farklı alanlarla da desteklenmeye çalışılmaktadır.

30-04-202430-04-202430-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 14:28 - Görüntülenme: 18
  Beğen | 0  kişi beğendi