T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

SELAM İMAM HATİPLİM

İmam hatip okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturabilmek için İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında "Dünden Bugüne İmam Hatip Okulları Tanıtım Filmi" isimli sinevizyon gösterisi akıllı tahtalardan öğrencilerimize izletildi.Böylece öğrencilerimiz İmam Hatip Okulları'nın   faaliyetlerinde baş rol oynayan Mahmut Celalettin ÖKTEN 'i  tanıma fırsatı buldular.

Video aracılığıyla öğrencilerimiz imam hatip okullarının kurucuları hakkında bilgi sahibi oldular. Kurucu şahsiyetlerin hangi şartlar altında ve hangi saikler ile bu okulları kurduklarını öğrendiler. Ardından imam hatip okullarının tarihsel süreçte hangi süreçlerden geçtiğinden haberdar oldular. İmam hatip okullarının geçmişteki izlerini öğrendiler. Geçmişten bu yana imam hatip okullarının maruz kaldığı durumları, imam hatip okullarının kapatılıp tekrar açılma durumlarını öğrendiler.

 

İlçe müftümüz Hasan YEŞİLDAL tarafından öğrencilerimize İmam Hatip  Okulları'nın vizyonu ile ilgili konferans verildi.Bu konferans sonucunda öğrencilerimiz günümüzde imam hatip okullarının geçmişe kıyasla  hangi olanaklara sahip olduğu hakkında farkındalık oluşturuldu. Bu etkinlikler kapsamında imam hatipler bünyesinde okuyan öğrencilerin kendilerine uygun öğretim programlarını seçerek dini eğitimden de mahrum kalmadan eğitim alabildiklerini müşahede ettiler.

 

 

14-03-202314-03-202314-03-202314-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2023 - Güncelleme: 18.08.2023 09:41 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 0  kişi beğendi