Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gırnavas Mah.Çağ Çağ Cad. Baraj Yolu Üzeri No 38 Nusaybin/ Mardin
Vizyon
* Katılmaktan onur, bitirildiğinde ise gurur duyulan okul okumak isteyen, * Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, *Bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, *Etkili ve nitelikli, bireyler yetiştirmektir.
Misyon
* Öğrencilerimize yetenekleri doğrultusunda eğitim hizmeti sunmak; öğrencilerin bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilme becerisi kazanmalarını, *Öğrenmenin kalitesi arttırmak; Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini ve liderlik özeliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmasına uyabilen bireyler olmalarını, * Dinini bilen milli kültürümüz ve evrensel değerler ışığında, * Dinlerin ve kültürlerin beraber yaşamalarına teminat olan çağdaş gençler yetiştirmektir.
Ulaşım
Okulumuzun hemen karşısından şehir içi minibüsleri kalkmaktadır. Okulumuzun 200 kapasiteli erkek yatılı pansiyonu bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuza köylerden gelen taşımalı ve merkezden gelen şehir içi minibüsleri veya kendi imkanları ile olmak üzere üç şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Nusaybin 115.000´e yakın nüfusuyla Mardin´in büyük ve gelişmiş bir ilçesidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Nusaybin ilçe merkezine 3 km. uzakta Gırnavas mahallesindedir.Mardin merkeze 60 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda ve pansiyonumuzda Futbol, Voleybol, Basketbol, Masa tenisi turnuvaları ve daha bir çok sportif etkinlik yapılmaktadır.
Okulumuzda TUBİTAK vb. bir çok alanda bilimsel etkinlikler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından Sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel bir çok proje yürütülmektedir.