SORUNLARI SORUN OLMAKTAN ÇIKARTIYORUZ

1-Öğrenci velilerinin  duyarsızlığı,öğrencilerini velilerin takip etmemesi

Çözüm önerisi:

1-Aileleri duyarlı kılabilmek için, en az ayda bir kere veli toplantıları yaparak bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı, velilere ciddi ve özendirici yaklaşılmalı.

2- Öğrenciler için ev ortamlarında mutlaka özel bir çalışma ortamı oluşturulmasına vurgu yapılmalı.

1-    Okulların fizikî yetersizliği, (bilgi teknoloji, kütüphane, laboratuar, çok amaçlı salon)

Çözüm önerisi:

-Okullarımızın fiziki yetersizliğinin  (Bilgi teknoloji, kütüphane, laboratuar, çok amaçlı salon, spor saha ve salonları vb.) giderilmesi.

2- Birleştirilmiş sınıf uygulamalarından özellikle ve kesinlikle vazgeçilmesi.

1)    Öğrencilerin büyük bir çoğunluğunda amaç eksikliği,neden okuması gerektiğini anlamamış olması

Çözüm önerisi:

1-Öğrencilerde gelecek için amaç oluşturulmasına çalışılması, meslekler özendirilmeleri için zaman zaman meslek tanıtım ziyaret ve etkinlikleri yapılması.

2-Bulundukları bölge göz önünde bulundurularak var olan beslenme eksikliklerinin giderilmesi ve zeka gelişimlerinin tamamlanması konusunda iyi bir yönlendirme beslenme desteklenmeli.

1)    Eğitici tv programlarının olmaması ya da yetersiz olması,

Çözüm önerisi:

-Eğitici TV programlarının olmaması ya da yetersiz olmasının önüne geçilmeli, veli ve öğrenci TV ve İNTERNET ortamlarında eğitici programlarla bilinçlendirilmeli, yönlendirilmeli.

1)    Bütün öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel ve duygusal yönden gelişim aşamalarının öğretmenlerimizce dikkate alınmaması, sadece öğretim ağırlıklı çalışmalar yapılması,

Çözüm önerisi: Öğrencilerin ders dışı zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmeleri için rehber öğretmenler tarafından bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı ve okul olanaklarının ders dışı zamanlarda da öğrenci hizmetine sunulması gerekmektedir.

Kts calışmaları kapsamında görevli öğretmenler okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri kapsamında yukardaki bazı sorunları tespit etmişler ve çözum önerilerini paydaşlarıyla paylaşmışlardır.

24-05-202324-05-202324-05-2023

Yayın: 24.05.2023 - Güncelleme: 23.02.2024 11:31 - Görüntülenme: 94