Kas

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle öğretmenlerimizle akşam yemeğinde bir araya geldik. Okul yönetimi olarak ,Yemekte bizleri biraraya getirme çabasında bulunan Müdür başyardımcımız Salih GÖKSUN'a ve  katılım sağlayan tüm değerli öğretmelerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin, eğitim öğretimin standart ve kalitesinin ulusal ve küresel düzeyde yükselmesine katkı sağlamak; yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen bilimsel, akademik, teknolojik, proje çalışmaları, yarışmalar ve etkinliklere öğrencilerin katılımlarının sağlanması amacıyla ilçemizde bu konularda bilgi sahibi olan şahsiyetleri okulumuza davet ederek öğrencilerimize gerekli bilgilerin verilmesi sağlandı.

Kas

Kts çalışmaları kapsamında  Okul Rehberlik öğretmeni tarafından öğrenciyi tanıma teknikleri uygulanmış ve bütün öğrencilerimize görüşme ve anketler yapılmış risk taşıyan öğrencilerimize tarama teknikleri ve gözlemler yapılmış iyileştirme adına seminer sunum ve bireysel görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca öğrenci tanıma fişleri teker teker derlenerek öğrencilerle ve velileriyle görüşmeler yapılmıştır.Göz problemi olan öğrencilerimize snellen göz tarama testi yapılarak göz kusurları olan öğrenciler sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir.

Kas

Öğrencilerimizin akademik yaşamda başarı becerilerini arttırmak amacıyla öğrencilerimize öğretmenlerimiz koçluk yapmaktadır. Öğrenci koçlarımız öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapmaktadır.Özellikle 12. Sınıflarımıza uyguladığımız bu sistemde öğrencilerimiz ile birebir ilgilenen öğretmenlerimiz öğrencilerin çalışma programını, çalışma düzenini, sınav sonuçlarını takip ederek başarı ivmesinin değişiminin olumlu yönde olması için öğrenciye rehber olmaktadır. Yürütülen bu çalışmada her aşamada veli desteği göz önüne alınarak ilerlenilmeltedir. Eğitim sisteminin sac ayağı kabul edilen öğrenci - veli-öğretmen işbirliği ile her daim iç içe yürütülmesi ile de öğrencilerimizin başarısının olumlu yönde artması hedeflenmektedir.

Kas

17 Ekim 1951 yılında yeniden açılan İmam Hatip Okullarının açılışı, dünü, bugünü ve geleceği konusunda farkındalık oluşturulması, okulların kuruluşunda ve inşaasında emeği geçen gönüllülerin ve hayırseverlerin anılması, okul kültürünün yaşatılması ve okula aidiyet duygusunun kazandırılmasına katkı sağlaması amacıyla okulumuzdaki öğrencilerle çeşitli etkinlikler yapıldı.

Kuruluş yıldönümü ile ilgili videolar izlendi.Panolar hazırlandı. Meslek dersleri öğretmenlerimiz öğrencilerimize sunumlar yapılarak bu konuda bilgilendirildi.

Ekm

Gençlerimizin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projesi kapsamında bilgilendirme sunumu yapıldı.Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında Nusaybin ilçe Emniyet Müdürlüğümüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Ekm

• Kelime dağarcığını geliştirmek,bilgi birikimini artırmak ve okuma alışkanlığını artırmak için okuyorum projesi kapsamında Öğrencilerimiz  kitap okuyoyorlar.

Ekm

Okulumuzda 2020 2021 Eğitim Öğretim yılı okul aile birliği genel kurul toplantısı yapıldı.Toplantıda okul aile birliği yönetim ve denetim kuruluna üye seçimi yapıldı.Toplantıda bir dizi kuralların uygulanması için kararlar alınarak eğitime katkı sunması temenisiyle toplantı sona erdi.

Ekm

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebî Haftası Programı okulumuzun Bahçesinde düzenlendi.

Okul koromuz tarafından söylenen ilahiler ve okunan mevlidin ardından lokum ikramı yapıldı. Program İlçe Millî Eğitim Müdürü Ümit ÇETİN'in konuşmasıyla sona erdi.

Şbt

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.